dimarts, 9 de març de 2010

De la neu, les excepcionalitats i la gestió

Per circumstàncies personals he viscut la nevada ben aprop. Des d'ahir a les 3 de la tarda que intento arribar a Vic, i avui, cap a quarts d'onze del matí me n'he sortit. Durant aquestes hores a la carretera, alleugerides per un bon amic de Granollers que ens ha ofert casa seva per passar-hi la nit, tens temps d'escoltar molt la ràdio i reflexionar molt. Aquí van, doncs, algunes reflexions de la nevada i de la gestió que a mi m'ha fet la sensació que s'ha fet:

1. Probablement aquesta sigui una nevada molt excepcional i que trigarà anys a ques es repeteixi, però cap Govern, si és una mica seriós, es pot excusar en l'excepcionalitat d'un fenomen metereològic. Des de l'entrada a la C-17 venint de l'AP-7 un sol cotxe de Mossos d'Esquadra que en prou feines sabia què dir-nos. Aquest matí la C-17 tallada a Tagamanent i cap cotxe dels Mossos a les entrades de la c-17 (almenys a la Garriga no hi eren) alertant que quedaríem atrapats allà. La C-17 entre Tagamanent i Aiguafreda farcida de ràdars provisionals feia molt mal efecte, sobretot quan desenes de camions estaven encallats en sentit nord i els vehicles petits fèiem el que podíem.  Evidentment mai hi ha prous efectius en una situació com aquesta, però tot plegat m'ha fet sensació de descontrol.


2. En Saura i en Boada: gràcies a la ràdio, al facebook i al twitter vaig tenir informació ràpida i real del que estava passant. A les compareixences d'en Saura i en Boada m'ha caigut la cara de vergonya sentint expressions com: "està tot força controlat", "aquestes coses passen", "no sabem quanta gent està afectada a les carreteres", "no sabem quan es reestablirà el servei elèctric", "les torres d'alta tensió poden caure"... no continuo. Que els màxim responsables d'Interior del país surtin amb expressions d'aquest tipus no és normal, o almenys jo no li trobo. El desgavell ha sigut tal que per facebook la gent deia que estaven tirats a un lloc o a l'altre i des del Departament d'Interior deien que en aquella via o l'altra no hi havia problemes....


En fi, les coses passen com passen i mai estàs prou preparat per lluitar contra fenòmens d'aquests. Ara bé, el que no pot ser és simplement avisar que la gent no surti de casa i improvitzar. En el meu cas, i parlo per mi,  he trobat a faltar efectius tant humans com tècnics. Pel bé de tots, espero que a la propera n'haguem après.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada